Dagje uit!

 

Boerderij terras

Op ons boerderij terras kunt u onze producten proeven die wij hebben verwerkt voor u tot een lekkere lunch, een hapje of gewoon een snack. Voorafgaand aan de rondleiding of na een bezoek aan onze boerderijwinkel of gewoon om even te genieten van het buitenleven op onze boerderij hebben wij

DSC_0101

speciaal voor u ons boerderijterras gemaakt. De basis producten, de zuivel, de kaas en het vlees komen van ons eigen erf. U kunt zelf zien waar het product vandaan komt en hoe het wordt gemaakt.

 

p

p

p

 

p

p

p

Dichterbij de boer…!

Mijn hele leven woon ik al hier op de boerderij. Ik heb als klein kind altijd meegeholpen in de stal, bij het voeren en de verzorging van de dieren. Als 9 – jarige had ik mijn eigen groente tuintje en leerde ik hoe groente fruit en aardappelen groeide. In de zomer ,als de aardappel er dan na lang wachten eindelijk uit mochten, maakte ik samen met mijn moeder de aardappelen klaar. De eerste dag werden ze gekookt en wat over bleef bakte ik samen met mijn moeder op in de koekenpan; gebakken aardappeltjes. Zo werd mijn fascinatie voor het maken van voedsel en het consumeren van voedsel gelegd. De basis die mij gevormd heeft, hoe ik nu ook naar voedsel kijk. Niet specifiek alleen als boer; die voedsel produceert, maar ook hoe je consumeert. De Mijn hele leven woon ik al hier op de boerderij. Ik heb als klein kind altijd meegeholpen in de stal, bij het voeren en de verzorging van de dieren. Als 9 – jarige had ik mijn eigen groente tuintje en leerde ik hoe groente fruit en aardappelen groeide. In de zomer ,als de aardappel er dan na lang wachten eindelijk uit mochten, maakte ik samen met mijn moeder de aardappelen klaar. De eerste dag werden ze gekookt en wat over bleef bakte ik samen met mijn moeder op in de koekenpan; gebakken aardappeltjes. Zo werd mijn fascinatie voor het maken van voedsel en het consumeren van voedsel gelegd. De basis die mij gevormd heeft, hoe ik nu ook naar voedsel kijk. Niet specifiek alleen als boer; die voedsel produceert, maar ook hoe je consumeert. De tijd waar we nu in leven ligt er een groot vergrootglas boven hoe wij onze producten produceren en consumeren. Er ontstaat DSC_0365een kloof tussen wat we produceren en consumeren.

Daarom heb ik ons bedrijf zo ingericht, dat ik dit probleem kan oplossen. Als boer wil ik de oplossing bieden. Op een kleinschalige wijze, zodat ik zelf het overzicht kan behouden, maatschappelijk verantwoord en goed voor het milieu richt ik ons bedrijf nu in.

Roy Pollemans, geitenkaasboer in Kwadendamme

 

 

Picknicken 

In de geiten wei

Beleef het boerenleven. Met een gevulde picknick- mand en een kleedje tussen de geiten lunchen. De rust en ruimte doen iedereen goed. Dichtbij de natuur kunt u genieten van een heerlijke lunch.

DSC_0333

Iedere vrijdag en zaterdag kunt u de picknick-mand komen halen. De boer(in) loopt samen met u naar de geitenwei. Na afloop kunt u de mand terugbrengen.

Graag van te voren de mand reserveren.

 

 

Rondleiding

De rondleiding is gedeeltelijk buiten. Als het weer het toelaat zit er ook een wandeling in het programma, door een natuurgebied, dus zorg dat u stevige schoenen aan hebt. In de rondleiding wordt verteld op welke manier geitenkaasboerderij Pollehof er naar streeft om de geiten zo goed en duurzaam mogelijk te houden. In de rondleiding nemen we u mee van gras tot kaas. De rondleiding duurt ongeveer 1 ½ uur.

opgeven via onderstaand formulier of telefonische

prijs: €5,- p.p

starttijd: 15:30

Beschikbaarheid:

 

 

 

 

Advertenties